Saunování je příjemným rituálem, při kterém si odpočine jak vaše tělo, tak i duše. Nejen, že uděláte něco dobrého pro posílení svojí imunity, navíc můžete dopřát tu pravou oázu pohody a klidu také své psychice, můžete odplavit všechen svůj stres. K tomu vám může pomoci vhodná aromaterapie.

Různé vonné silice mají na naši mysl doslova blahodárný vliv. Některé ji dokážou uklidnit, jiné povzbudit. Některé vůně tiší záněty, další pročišťují dýchací cesty, případně i močové cesty, ostatní se postarají o vaši pokožku. Vše záleží jen na tom, jakou vonnou esenci si při saunování vyberete. Jedno však mají všechny společné – tím, že je inhalujete, působí velmi rychle a intenzivně. Vzhledem k tomu, že jde o těkavé vonné oleje, uvolní se nejlépe v teple, tedy v sauně.

Jak můžete éterické oleje aplikovat?

Silici éterického oleje můžete nakapat na porcelánový talířek nebo mističku přímo v sauně – ucítíte je okamžitě. Jen je nedávejte na zdroj tepla, jinak by došlo k jejich spálení. Další možností je nakoupení keramiky, na kterou se olej nakape a postupně se uvolňuje. Silice však můžete přidat také do vody, kterou se polévají rozpálené kameny. Poslední variantou je použití elektrického difuzéru, ten používejte ale spíše v infrasaunách, kde nejsou teploty tak vysoké.

Jaké vůně jsou oblíbené?

  • Lavandin – jde o kafrovější, svěžejší a levnější alternativu levandule. Tato vůně působí pozitivně na dýchací cesty. Nejen, že vás osvěží, ale současně vás také uklidní. Dokáže uvolnit bolavé klouby a svaly. Jde o vůni, která je příjemná téměř všem.
  • Eukalyptus – jde o jednu z nejoblíbenějších vůní do sauny vůbec. Má nezaměnitelnou osvěžující vůni a při jejím dýchání se můžete cítit, jako byste stáli uprostřed eukalyptového lesa. Pokud se vám zdá klasická vůně eukalyptu nudná, můžete vyzkoušet také její citrusovou variantu, která je chladivější.
  • Borovice – nasládlá, ale současně svěží vůně, která vás během pár vteřin přenese do borového lesa. Borovicová vůně má pročišťující schopnosti, současně uklidní vaši mysl.
  • Cedr – dřevitá vůně je do sauny ze dřeva vhodná snad nejvíc. Cedr se postará o povzbuzení a tok lymfy. Její tok má vliv na stavu a kráse vaší pokožky.
  • Citrusové listy – citrusové vůně mají tu moc zahnat všechny vaše chmury, dokážou vás povzbudit jak na těle, tak i na mysli. Přinesou vám radost a uvolnění.

 

Saunaproject

 

Banner