Sauna je skvělým místem pro relaxaci a nasbírání potřebné energie v této uspěchané době, kromě toho z těla pomáhá vyplavovat nechtěný stres všedního dne. Ne vždy se ale její návštěva doporučuje, kdy byste si ji měli pořádně promyslet, si povíme právě v tomto článku.

Při zvýšené teplotě a horečce

Návštěvu sauny byste zcela určitě měli odložit na jindy, pokud máte horečku, i tu zvýšenou. Poslední, co v tuto chvíli vaše tělo potřebuje, je přísun ještě vyšších teplot, než se kterými je momentálně nuceno samo bojovat. Horečka je náznakem oslabení organismu, kterému zrovna dvakrát nepomůže ani to, že během saunování ze sebe vylučujete velké množství žádoucí vody, a tak ještě navrch hrozí dehydratace organismu.

Hladoví či přejedení

Do saunování byste se neměli pouštět ani ve chvíli, kdy jste již několik hodin nejedli, vysoké teploty by mohly způsobit, že se vám udělá nevolno. Stejnou reakci vašeho těla můžete očekávat i v opačném případě, a to když se budete chtít saunovat s přeplněným žaludkem po svíčkové se šesti. Ani jedna varianta není doporučovaná, správná, natož vhodná pro vaše tělo.

Při problémech se srdcem

Návštěvu sauny by si bez pochyb měly odpustit i těhotné ženy, u kterých nadměrné teplo dokáže způsobit poškození plodu, v tom horším případě dokonce i vyvolat potrat. Samozřejmě jsou i jisté chvíle v těhotenství, kdy vám sauna nijak neublíží. Lépe na tom nejsou ani lidé s vysokým tlakem nebo se srdečními a dýchacími problémy. Všichni lidé spadající do těchto kategorií by měli tyto horké prostory brát doslova obloukem.

Cítíte se dobře?

Pro dosažení maximálního požitku a užitku postupujte přesně takto: ujistěte se, že se cítíte dobře, dopřejte svému tělu potřebnou vláhu v podobě vody a zakuste nějakou menší, lehkou svačinku. Po dodržení těchto základních pravidel se nemáte čeho obávat.

Hitem poslední doby jsou finské sauny vystavěné přímo u vás doma, jestli i vy přemýšlíte o něčem takovém, neváhejte se na nás obrátit, rádi se realizace zhostíme. Na trhu se pohybujeme již úctyhodných patnáct let, během kterých jsme nastřádali nepřeberné množství zkušeností, jak co se týče volby vhodného materiálu, tak i způsobů provedení.  Odměnou za využití našich služeb vám doma bude místo jako dělané pro odpočinek, dočerpání baterek a detoxikaci organismu. Nejedná se o časově náročný projekt, saunu budete mít smontovanou během jednoho jediného dne. Tak na co ještě čekáte.

Saunaproject

Banner