Opěrky, podhlavníky a polštáře do sauny – aneb jak si při saunování udělat pohodlí

Sauna je jako obytný dům. Podobně jako při stavbě domu, i u sauny musíte nejprve vyřešit hrubou stavbu. Tu u sauny představuje dřevěná konstrukce a izolace, kterou jí vyplníte. Jakmile je základní konstrukce hotová, začnete myslet na základní rysy interiéru.

V sauně sem patří zejména obložení stěn palubkami, usazení lavice a saunových kamen, která budou vaší sauně dodávat teplo. V poslední fázi pak přichází možná nejtěžší úkol. Udělat z nově postavené sauny místo relaxace, a zpříjemnit návštěvníkům pobyt. V tomto textu se zaměříme na několik způsobů, jak dodat do vaší sauny více komfortu. Konkrétně se zaměříme na tři kusy vybavení, tedy podhlavníky, opěrky a převážně polštáře do sauny.

Ve službách komfortu

Jakým způsobem lze tedy pobyt v sauně ještě zpříjemnit? Nabízí se pořízení výše zmíněných předmětů, proto si je zde v krátkosti popíšeme:

1. Podhlavníky do sauny – pokud chcete v sauně trávit delší dobu vleže, měli byste zvážit to, jak ulevit svalům na vašem krku. Lavice nejsou úplně stvořeny pro pohodlné ležení, a proto si na nich můžete vysloužit tak akorát bolest krku.

Právě proto existují podhlavníky. Vyrobeny jsou většinou ze dřeva, aby do sauny dobře zapadly, a umožňují alespoň částečné vyzdvihnutí vašeho krku oproti zbytku zad.

2. Polštáře do sauny – podhlavník je často nazýván polštářem do sauny. Proč ovšem ležet na dřevu, když si můžete dopřát komfort skutečného polštáře? Jeho klasický protějšek by pobyt v sauně pravděpodobně nevydržel, ale polštář do sauny je vyroben ze speciální voděodolné textilie.

Uvnitř je pak naplněn malými kuličkami, vytvořenými z tepelného izolantu, aby vás polštář nepálil.

3. Opěrky zad – podobný komfort, jaký nabízí polštář do sauny hlavě a krku, se snaží opěrka dopřát vašim zádům. Opět je většinou vyrobena ze dřeva, a záleží již jen na vás, jestli se rozhodnete pro její statickou nebo přenosnou verzi.