K čemu vám budou pytle do sauny?

Relaxace v sauně nezáleží pouze na teplotě a vlhkosti vzduchu. Jelikož má relaxovat mysl i tělo, je třeba se zamyslet nad tím, jak ulevit vašemu unavenému vědomí. Důležitým prvkem v tomto snažení je atmosféra v sauně.

Ta se skládá z nespočtu malých částí, které dohromady vytvářejí ten správný relaxační koktejl. A zatímco správná dekorace a design jistě pomohou, důležité je aby se z pobytu v sauně stalo něco neobyčejného.

Právě k tomu slouží saunový ceremoniál. V zásadě show v sauně, která má celý proces přenést na úplně jinou úroveň. V tomto článku si povíme něco o saunových ceremoniálech, a také jakou roli v nich hraje saunová kosmetika.

Saunový ceremoniál a kosmetika

Jak již bylo řečeno, saunový ceremoniál je součástí tzv. zážitkového saunování. Jedná se o návštěvu sauny, která je spojená s něčím navíc. Může se jednat o představení, hru, pohoštění, nebo také o saunování spojené s využitím různých kosmetických přípravků.

Kosmetika obecně k saunování patří. Teplo a vlhkost je ideální pro využívání různých typů kosmetiky. Pojďme se podívat na některé oblíbené druhy:

Peelingové soli – jakmile se v sauně začnete potit, přišel čas na masáž. Pokud k ní využijete peelingovou sůl, stačí ji nanést na kůži a jemně vmasírovat. Soli mají často zajímavé bylinné nebo květinové příchutě, takže se v sauně rozvoní například růže.

Mýdla – i mýdlo může mít v sauně svou roli. Buď před začátkem saunování, nebo klidně v průběhu se neváhejte namočit a využít služeb peelingového mýdla.

Existují i další druhy kosmetiky, převážně se jedná o medové krémy a pleťové masky či masážní prostředky.

Pytle do sauny jako součást ceremoniálu

Má-li být používání kosmetiky součástí saunového ceremoniálu, mělo by mít určitou úroveň. K té vám mohou pomoci pytle do sauny, ve kterých je možné kosmetické přípravky skladovat, a jakmile jsou potřeba, mít je v sauně po ruce.

Pytle do sauny jsou většinou vyrobeny ze lnu a vlákna jsou odolná vůči působení vlhkosti, takže vám váš pytel do sauny vydrží i opakované saunování.

Pytle mohou mít různý design, který je možné zvolit podle převládajícího stylu vaší sauny, tak aby pytel nerušil celkový dojem. Chcete-li tedy posunout vaše saunové ceremoniály na novou úroveň, zvažte zakoupení saunové kosmetiky a pytle pro její uložení.