Saunování je příjemnou procedurou, která se dá ještě více umocnit díky saunovým ceremoniálům. Nechce si od saunových mistrů nabídnout nezapomenutelný zážitek, který bude prospěšný pro váš organismus!

Zajděte si do sauny

Saunová sezóna je v tomto nadcházejícím sychravém počasí neodmyslitelnou terapií nejen pro vaše zdraví, ale také mysl. Pojďte si odpočinout do finské sauny, kde naberete novou energii, posílíte své zdraví a odpočinete si od hektického každodenního maratonu.

Pocení ve finské sauně spolu s relaxací má velmi blahodárný vliv na imunitní systém. Obecně je saunování nejoblíbenější relaxační činností nejen mezi dospělými, svou oblibu si získává i u mládeže. Kromě blahodárných zdravotních účinků má pozitivní vliv na psychiku člověka. Přijďte si oddychnout od svých každodenních starostí a nechte se vnést do tajuplného děje moderního saunování.

Moderní saunování je doprovázené ceremoniály

Tisíce let stará procedura, saunování, s sebou přináší nové zážitky. Saunové ceremoniály povyšují běžné saunování na vyšší úroveň, při které zažijete nezapomenutelný zážitek a ještě posílíte svojí imunitu. Ceremoniálem vás provádí zkušený saunér. Podle předem připraveného programu provádí nejrůznější rituály. Zažijte nezapomenutelné chvíle ve finské sauně a nechte se unést tajuplným tancem saunéra.

Zažijte nevšední zážitek

Saunování je proces, který s přehledem mohou podstupovat i malé děti. V dnešní době do saun chodí celé rodiny nebo party přátel z práce. V saunovém světě není omezený věk ani jiné hranice. Naopak. Všichni jsou zváni. A aby si každý saunování užil po svém, saunová studia si připravují pro své klienty programy v podobě saunových rituálů, tedy ceremoniálů.

Samotný ceremoniál probíhá uvnitř sauny. Nejčastěji se prování ve finské sauně, ale vysoká obliba saunovacích ceremoniálů posouvá tyto aktivity i do parní, bylinné nebo venkovní sauny. Ceremoniály mají různá témata, která si připravuje profesionální a vyškolený saunér.

Vše probíhá už při samém příchodu do sauny. Ta je pro ostatní účastníky v průběhu ceremoniálu nepřístupná. Nikdo totiž saunéra při provádění ceremoniálu nesmí rušit. Saunér všem účastníkům vysvětlí, jak bude celá akce probíhat, poučí hosty o tom, co je potřeba dodržet a určí přesná pravidla.
Saunovací ceremoniály jsou pokaždé originální

Saunové ceremoniály jsou pokaždé jiné. Je na samotném saunérovi, co do svého čísla zapojí. Může použít ke své show zvukové kulisy, světelné efekty nebo dokonce rituál spojený s jídlem. Nezbytností je však manévrování s ručníkem. Touto metodou víří horký vzduch kolem rozpálených kamen a tím zintenzivňuje saunový proces. Máváním vytváří proudy horkého vzduchu, podporující intenzivnější pocení. Při ceremoniálech se používají rovněž vonné esence, určené pro polévání horkých kamenů, které masér přenese máváním ručníku ke každému klientovi.

Saunér při své saunové show doslova tančí před zraky klientů, a tím naskytne nevídanou podívanou s ručníkem, klouzajícím mezi svými prsty. Saunér může být oblečen do nejrůznějších kostýmů, které umocní nevšední zážitek ze saunování.

Saunové ceremoniály jako zážitek pro celou rodinu

Banner