Mycí houba do sauny pro lepší zážitek z koupele

Sauna není jenom o vysokých teplotách a vlhkosti vzduchu. Tyto faktory sice hrají největší roli při regeneraci vašeho těla, ale jak si ukážeme v tomto textu, jsou i další způsoby, jak si pobyt v sauně vylepšit.

Proto se dnes podíváme na to, jakým způsobem sauna na vaše tělo působí, a také jak můžete podpořit výsledky, které sauna jednoznačně má.

Funkce sauny

Ve finské sauně je klíčová vysoká teplota. Díky ní dochází k pocení, které má pro lidský organismus kromě termoregulační funkce ještě jednu další. Spolu s potem se z tkání uvolňují škodliviny, které se v nich po dlouhou dobu hromadí.

Vlhkost na druhou stranu není tak vysoká jako v parní sauně, jelikož v té je na ní kladen důraz. Zde je vlhkost ve vzduchu důležitá právě proto, že díky ní se vám pročistí pokožka, zejména pak póry, které byly již dlouho ucpané nečistotami.

Další úroveň relaxace

Tyto dva jednoduché principy nemusejí být to jediné, co můžeme z pobytu v sauně získat. Existují minimálně dva způsoby, jak pobyt v sauně ještě více zpříjemnit. Zejména pak pro naši pokožku.

  • Očištění pokožky v koupeli
  • Masáž

Koupel ani masáž v sauně není zas tak nesmyslný nápad, jak by se mohlo zdát. Díky masáži se vám rozproudí krev v těle, a díky koupeli spojené s peelingem je potom vaše pokožka jak z alabastru. Jako dobrý pomocník pro obě tyto činnosti se nabízí masážní mycí houba do sauny.

Ta bývá často vyrobena z lufy a froté, aby byla při používání na vaší pokožce co nejvíce příjemná. S houbou do sauny můžete velmi snadno odstranit staré vrstvy kůže při masáži, ale i koupeli, která se uvnitř sauny rozhodně může konat.

Při masáži bude nejlepší využít houbu v kombinaci s esenciálními oleji, a s její pomocí je vmasírovat do těla. Naopak, při koupeli přijde tato houba vhod jako skvělý nástroj opravdu důkladné očisty ať už v sauně, nebo dokonce po skončení celého saunování.

Houby do sauny mívají tvary válců a délku okolo 30 centimetrů. Na zadní straně bývá poutko, umožňující snadné uchopení. Po každém použití je rozhodně třeba ji ze sauny vyndat a nechat proschnout.