Víte, že se dá saunování podpořit? Vyzkoušejte naše tipy a triky, jak posílit příjemné pocity ze saunování a co zařadit mezi základní přípravy před vstupem do sauny.

Začínáme cvičením

Cvičení je skvělý způsob, jak připravit tělo na regeneraci a odpočinek. Existuje však mnoho diskuzí, zda cvičení zařadit před nebo až po saunování. Z našich osobních zkušeností víme, že každému vyhovuje něco jiného. Někdo se rád v sauně po náročném fyzickém výkonu zregeneruje, uvolní a odpočine, jiného sauna nabudí k podání lepších fyzických výkonů, a tak cvičení nechává až po saunovém rituálu.

Ať už cvičíte před nebo po saunování, buďte si jistí, že spojení cvičení a saunování je pro váš organismus velkým přínosem. Toto spojení navíc mnohonásobně aktivuje redukci hmotnosti a celkově prospívá celému organismu. Cvičení a saunování ruku v ruce vede k lepší detoxikaci, horko uvolní svaly a dodává energii pro další fyzické a psychické výkony. Navíc toto spojení navozuje dobrou náladu.

Pustě do sauny hudbu

Ne nadarmo se do wellness center a do moderních saun instalují panely se zvukovou a světelnou terapií. Hudba totiž léčí. Pusťte si svou oblíbenou hudbu ve své sauně a nalaďte se na ten správný relax. Hudba v kombinaci se saunovacím rituálem vás zbaví stresu, napětí i nepříjemných myšlenek.

Většina moderních infrasaun je vybavena moderním audio systémem, pro přehrávání hudby. Ve finských saunách je situace trochu jiná. Zde si zákazníci mohou zakoupit panely, které nabízejí nejen vizuální, ale také zvukové efekty. Tyto panely přinášejí do sauny zcela nový rozměr saunování. Hudební terapie má velké ozdravné účinky. Do finské sauny však nepoužívejte přístroje, které nejsou určeny pro použití ve vysokých teplotách.

Provoňte interiér sauny

Aromaterapie je další, velmi oblíbenou záležitostí při saunovém ceremoniálu. Obohaťte svou infrasaunu nebo finskou saunu o své oblíbené vůně, které vás budou zároveň léčit a příjemně vás uvolní. Stačí trochu vody a pár kapek esenciálního oleje a z vaší sauny se stane oáza klidu a vůní.

Vybírat můžete z oblíbeného eukalyptu, který pomáhá při léčbě rýmy a nachlazení, levandule desinfikuje, meduňka vás uklidní a připraví na klidný spánek. Má také blahodárné účinky při častých migrénách či jiných bolestech hlavy. Vonné esence vybírejte v závislosti na daném typu sauny.

Pozvěte své přátele

Saunování je společenský akt, při kterém získáte nové přátele. Pokud tedy nejste zarytí samotáři, kteří si chtějí svou saunu užívat pouze pro sebe, zavolejte svým přátelům a užívejte si chvíle pohody společně. Sauna je odpradávna místem setkávání s lidmi, kteří mají hodně společného. V sauně si můžete popovídat i společně jen nerušeně odpočinout.



Banner