K podzimu patří náladovost, smutek, únava i zhoršená imunita. Přidat se mohou také zažívací potíže a další problémy. Podzimní deprese není ničím neobvyklým. A není divu. S podzimem se k nám dostává méně slunečních paprsků a navíc končí čas dovolených a vracíme se do zaběhnutých kolejí. Sychravé upršené počasí tomu nepřidá. Vaší psychické pohodě může pomoci návštěva sauny. Samozřejmě ideální je ne jedna návštěva, ale pravidelné saunování.

 

Teplo pomůže ke štěstí

 

Možná to zní banálně a neuvěřitelně. Jak by nám tak teplo mohlo pomoci ke štěstí? Obzvlášť pokud procházíte těžkým obdobím se vám to možná zdá nereálné. Je to však skutečně tak. Vysoké teploty, které jsou v sauně totiž stimulují mozek k produkci hormonů štěstí. Tedy endorfinů. Sauna tak díky teplotě dokáže bojovat s vaší špatnou náladou, únavou i smutkem.

 

Pokud se domníváte, že díky sauně budete veselí jen krátkou dobu a další dny opět zabřednete do svých smutků, nemusíte mít strach. Endorfinový efekt totiž vydrží v zásobě i několik dalších dnů. A pak jen jednoduše doplníte hormony štěstí dalším pravidelným pobytem v sauně. Skvělé je, že sauna pochopitelně působí na mnohem více věcí než jen na podzimní deprese.

Saunaproject.cz

Co ještě pomůže proti podzimní depresi

 

Proti podzimním náladám můžete bojovat samozřejmě více způsoby. Nejen pobytem v sauně. Skvělé je zařadit do svého denního programu pravidelný pohyb. Dále je ideální zařadit do své stravy vyšší přísun vitamínů B a D, klidně ve formě doplňků stravy. A v neposlední řadě je přínosné trávit čas s přáteli nebo rodinou. Pomůže samozřejmě také pozitivní mysl a v neposlední řadě kvalitní spánek. A jsme zpátky u saunování…

 

Konec s nespavostí

 

Hormony s naším tělem umí dělat opravdu divy. A nejde zdaleka jen o hormon štěstí. Například melatonin má vliv na kvalitu našeho spánku. Kromě toho hraje roli také při trávení, je spojovaný s imunitou a také chováním. Tělo si ho tvoří právě při spánku. Když je však spánek nekvalitní, nemůže si ho organismus vytvořit dostatek. Právě pobyt v sauně vám zaručí pohodovější a klidnější spánek.

 

Jestliže chcete, aby tento “lék” na nespavost působil opravdu co nejlépe, zajděte si do sauny asi hodinu a půl předtím než půjdete spát. Uvidíte, že se probudíte perfektně odpočatí a navíc pravděpodobně s dobrou náladou a chutí do nového dne. Sauna je opravdu skvělým pomocníkem.

Banner