I o vlasy je dobré se pravidelně starat během saunování. Rozmazlujte svou kštici i během saunového ceremoniálu. Dopřejte jí komfort, aby nedošlo k poškození vlasového vlákna nebo zapaření pokožky. Odvděčí se vám krásou, pevností a leskem.

Blahodárné účinky sauny

Sauna má blahodárný vliv na pokožku celého těla. Není pochyb, že má pozitivní vliv i na pokožku hlavy. Pokud vás trápí lupy nebo mastné vlasy, je vhodné saunu zařadit do každodenního způsobu relaxace.

Co ale na vysoké teploty v sauně říkají vlasy samotné? Horký vzduch jim obecně neprospívá. To pocítíte především v saunách s vysokou teplotou a nízkou vlhkostí. K takovým bezpochyby patří finská sauna. Vlasy si umí sice zachovat přirozenou rovnováhu i v náročnějších podmínkách, tento um však není nekonečný. Pokud chodíte do sauny příležitostně, vaše kštice k újmě nepřijde.

Pokud však do sauny chodíte pravidelně, možná zaznamenáte změny na konečcích nebo v délkách. A to rozhodně není žádoucí stav. Zařaďte do svého saunového procesu také pár užitečných fíglů, které pomohou k udržení přirozeně krásných vlasů.

Sauna a vlasy: nezapomeňte na pravidelnou ochranu

Ve finské sauně se teplota pohybuje kolem osmdesáti až devadesáti stupňů Celsia. Vlhkost vzduchu je zde velmi nízká, kolem deseti až dvaceti procent. Takové podmínky představují velkou zátěž na vlasové vlákno. Vlas je vysušován a je náchylný k lámání. V prostředí sauny trpí hlavně barvené vlasy, suché nebo poškozené vlasy. Chránit je lze úplně jednoduše, a to zábalem v ručníku.

Sauna a vlasy: nezapomeňte na masku

Před návštěvou sauny vlasy umyjte šamponem a nakonec naneste hydratační masku, kterou necháte působit během celého saunování. Stejně dobře funguje i kokosový olej, který regeneruje vlasovou tkáň a zanechává vlasy dokonale hebké a lesklé. Kokosový olej dodá vlasům živiny, hydrataci a vytvoří kolem nich ochranný obal. Použít lze také nevymývaný kondicionér. Stačí ho nanést do délek.

Sauna a vlasy: vlasy pravidelně oplachujte

Pokud jste zvolili k rozmazlení své kštice nevymývaný kondicionér, bude pro vás úprava vlasů po saunování rychlejší. Stačí sundat ručník či turban, vlasy usušit fénem a upravit. Mastný kokosový olej je nutné smýt vlasovým šamponem. U hydratačních masek postupujte podle návodu.

Saunaproject Péče o vlasy v sauně.

 

 

Banner