Saunování pomáhá odbourávat svalové napětí, bolesti zad a kloubů i psychické vyčerpání. Pravidelná návštěva urychlí regeneraci poškozených tkání a pomáhá urychlit komplexní léčbu po úrazu.

Saunování pomáhá urychlit léčbu po úrazu

Stal se vám v nedávné době nepříjemný úraz, při kterém došlo k poranění páteře, obratlů nebo zádových svalů? V takovém případě vám při léčbě posttraumatických potíží může pomoci saunování. Před první návštěvou sauny se poraďte se svým ošetřujícím lékařem, který zhodnotí váš zdravotní stav a poradí s délkou saunových cyklů. Bezprostředně po ukončení léčby se doporučuje kratší pobyt ve vyhřáté kabince, který je odvozen právě od vašeho zdravotního stavu. Proto by v této situaci měl mít poslední slovo váš ošetřující lékař a samozřejmě záleží na vašich pocitech, jak se v sauně bude vaše tělo cítit.

Saunování uvolní nepříjemné bolesti

Při saunování ve vyhřáté kabince na teplotu kolem 80 – 90 stupňů Celsia dochází k příjemnému uvolnění svalů. Během pobytu v sauně doporučujeme regenerovat vaše tělo v poloze vleže, kdy vaše tělo bude akumulovat vysokou teplotu rovnoměrně. Po chvilce odpočinku na lehátku se dostaví příjemný pocit, vaše tělo se začne regenerovat, uvolňovat a v této chvíli dochází k aktivaci rychlejší léčby po úrazu.

Nezapomeňte na pitný režim

Po saunovém cyklu své tělo osvěžte studenou vodou. Protože vaše tělo před nedávnem prodělalo šok v podobě poranění určitých částí těla, doporučujeme v prvních dnech návštěvy sauny osvěžovat tělo od dolních končetin směrem k srdci. Pozvolné osvěžení nebude způsobovat organismu takový šok. Poslední část při osvěžení by měla být hlava. Předejdete tak vzniku bolestem hlavy a zčervenání pokožky.

Léčba revmatických potíží v sauně

Pobyt ve vyhřáté kabince vám udělá dobře i v případě, že vás trápí revmatismus nebo revmatoidní artritida. Saunování je přirozený způsob, jak ulevit bolestem. Léčba pohybových onemocnění spočívá v přikládání teplých obkladů. Teplo prohřívá svaly a prokrvuje tkáně. Příznivě tak působí nejen na svaly, ale také na klouby. Omezení přichází pouze v případě, že máte ve svém těle akutní zánět. Zde se návštěvě sauny zcela vyhněte.

Neurologické nálezy se léčí suchým teplem

Saunování má pozitivní účinky pro pacienty s neurologickým nálezem. Příjemné teplo působí na uvolnění nervů. Léčba neurologických nálezů saunováním má pozitivní účinky, zde však opět doporučujeme konzultaci s vaším lékařem. Léčba neurologických potíží se ideálně léčí v infrasauně, kde své tělo nevystavujete tak vysokým teplotám, jako je tomu u finské sauny. Infračervené záření proniká přímo do tkání, kde má blahodárné účinky také na bolest kloubů, při ztuhlosti svalů a šlach.

Saunaproject

Banner