Saunování je doslova balzámem pro vaše unavené tělo a duši. Udělejte si čas pro sebe a dopřejte si příjemný relax ve vyhřáté a provoněné sauně. Po hodině odpočinku se budete cítit jako znovuzrození!

Dopřejte si pořádný relax

Konečně máte chvilku čas sami pro sebe. Udělejte něco pro své zdraví a příjemně si odpočiňte! Návštěva sauny bude pro vás zážitkem, který si budete chtít užívat častěji. Zařaďte pravidelnou návštěvu do péče o vaše tělo a mysl. Budete se méně stresovat, posílíte svou imunitu a poděkuje vám také vaše pleť, která bude na první pohled krásnější, prozářenější a zbavena nečistot.

Saunaproject

Relaxem ke zdraví

Že jste ještě v sauně nikdy nebyli? Nebo už je to tak dávno, že si nepamatujete, jak příjemné to bylo? Nevadí! Nastal čas, začít se saunováním naplno. Na saunování v první řadě oceníte relaxační hodnotu. Prohřátí těla blahodárně působí na mysl, kterou zklidňuje. Teplo navozuje pocit bezpečí a klidu. Během saunovacího procesu můžete zcela vypnout, nebo se třeba zamyslet. Obojí vám půjde skvěle!

Nesporné jsou také výhody pro vaše zdraví. Imunitní systém se vlivem střídání vysokých a studených teplot nastartuje pro správnou funkci a vy budete odolnější i proti různým civilizačním chorobám. Návštěva sauny také léčí různé projevy nemocí, jako je astma, alergie, nemoci horních cest dýchacích apod. Dnes existuje celá řada saun, které si můžete pořídit přímo domů. Vyzkoušejte v saunovém centru všechny druhy a poté si vyberte tu, která vám vyhovuje nejvíce.

Saunování a naše zdraví

Záleží na vás, jaký druh sauny navštívíte. Účinky na vaše zdraví budou podobné. Pokud sedíte v sauně, automaticky se vám zvýší srdeční frekvence a rozšíří se krevní cévy. Podpora cirkulace krve se též podporuje ochlazením studenou sprchou, kdy se nastartuje zároveň imunitní systém.

 Zmírnění stresu

Teplo v sauně přispívá k celkovému duševnímu i fyzickému napětí. Po několika minutách v kabince se dostaví příjemný pocit tepla, který prostupuje vaším tělem. Teď je ideální chvíle pro relaxaci a odplavení dlouhodobě nahromaděného stresu.

Sauna a léčba astmatu

Trápí vás astmatické potíže? Vyzkoušejte blahodárné účinky saunování na léčbu astma. Teplo pomáhá otevřít dýchací cesty a uvolnit hlen. Během saunování se upraví a zklidní dech. Pravidelná návštěva sauny má pozitivní účinky přímo na léčbu astmatu.

Kontraindikace sauny

Saunování je proces, který má pozitivní účinky na lidské zdraví. Přesto však existují situace, kdy je lepší se saunováním počkat, nebo se poradit se svým lékařem. Do sauny nechoďte v případě, že jste nachlazení, máte horečnaté onemocnění, zánět nebo se necítíte dobře. S lékařem se poraďte v případě kardiovaskulárních potíží, nebo pokud jste před nedávnem prodělali infarkt. V ohrožení jsou lidé s nízkým nebo vysokým krevním tlakem. Na dehydrataci si musí dát pozor jedinci, trpící na onemocnění ledvin.

Během saunování a před návštěvou sauny se vyvarujte konzumaci alkoholu. Doba saunování se pohybuje kolem 10-15 minut, vždy však záleží na vašem aktuálním pocitu. Po každém saunování doplňte tekutiny, doporučují se minimálně dvě sklenice vody.

Banner