Saunování se řadí mezi nejosvědčenější a v současnosti mezi nejoblíbenější metody. Nejen, že posiluje naší imunitu. Podporuje také odbourání stresu a psychického napětí.

Saunováním k lepší náladě

Sauna je od pradávna místem, kde se setkáváme se starými známými, relaxujeme, odpočíváme a nabíráme nové síly. Při té příležitosti necháváme z těla odplavit všechny nečistoty, toxiny a negativní energii. Saunování je zkrátka proces, který je velmi příjemný. A ocení ho každý, kdo se v práci nebo doma vystavuje nějaké míry stresu. Sauna nabízí nejlepší únik z každodenní reality, při kterém můžete na chvilku zpomalit, vypnout, odreagovat se. Zkrátka uděláte něco pro své dobré psychické rozpoložení.

Saunaproject

Sauna odstraňuje stres

Současný způsob života, kdy neustále někam pospícháme, jsme vázáni na čas a na zvládnutí mnoho úkonů během jediného dne, v nás konstantně zvyšuje hladinu adrenalinu, co může ve finále působit negativně na naše zdraví. Řada studií poukazuje na to, že většina srdečních onemocnění způsobuje právě vliv stresu.

Velkým bojovníkem proti stresu je sauna. Pravidelní návštěvníci prozrazují, že sauna je zabavuje psychického napětí a pomáhá jim k celkovému uvolnění těla a mysli. Proto je hlavním benefitem, proč návštěvu i několikrát týdně opakují.

Klid, teplota, aroma sauny, nebo dokonce bylinná aromaterapie, která je mnohdy nedílnou součástí saunové kabinky, umožňují na chvilku uklidnit naši mysl a srovnat si myšlenky. Vysoké teploty působí na regeneraci tkání, dochází k uvolnění svalů, zlepšuje se cirkulace krve a působí na zvýšení produkce endorfinů, tedy hormonů štěstí.

Prosaunujte se ke štěstí

Endorfiny jsou hormony, se kterými se naše tělo běžně setkává při různých činnostech. Vyšší vyplavení endorfinů je podporováno při sportu. Přirozeně však vznikly proto, aby v případě náhlé stresové situace, dokázaly vyburcovat tělo k vyšším výkonům. Tyto hormony se však nevyplavují pouze při sportu, ale také při saunování. Vysoké teploty podporují uvolnění opioidu a dynorphinu, které na tělo působí jako dysforie. Kromě přívalu štěstí má sauna také pozitivní vliv na psychiku. Endorfiny působí jako přirozené analgetikum. (používá se do léků proti bolesti) Nával endorfinů pociťujeme jako chvíle euforie, radosti a sníženého prahu bolestivosti. Řada lékařských studií poukazuje na to, že má sauna pozitivní vliv na léčbu depresí a celou řadu nervových poruch.

Banner