Saunování je koníčkem na celý život. Ano, pokud ho jednou ochutnáte, nebudete chtít už nikdy přestat. A je hlavně o nových zážitcích, mezi které patří návštěva zajímavých míst. Pojďme se podívat na sauny, které jsou skutečně originální a nabídnou jedinečnou zastávku pro všechny nadšené cestovatele. Jistě, možná máte pěknou finskou saunu doma, ale proč neochutnat trochu jiný svět a nevydat se za hranice všedních dnů? Nabízí se totiž celá řada příležitostí, které čekají jen na to, až je objevíte.

Saunaproject.cz

Vydejte se třeba do Norska

Ano, symbolickou kolébkou saunování je sice Finsko, ale horkou páru si užívají v mnoha severských destinacích. Sauna u městečka Bodö stojí za návštěvu, i když venku fouká opravdu silný vítr. Najdete ji na břehu Norského moře, přístupná bývá jen v sobotu odpoledne a celková kapacita 150 osob značí, že budete mít postaráno o rozmanitou společnost. Agora, jak se sauna jmenuje, se může pyšnit kvalitním cedrovým dřevem, čtveřicí kamen a vlastním barem. V prostorách sauny hraje hudba v podání místních umělců, všude na podlaze je písek a když sem vkročíte poprvé, budete si připadat jako v malém divadle. Výhled na moře a okolní přírodu je impozantní. Jaké další sauny stojí za vidění?

  • Cesta lanovkou do sauny je opravdu originálním tématem, prožít ji můžete v Kittilä ve Finsku.
  • Plovoucí sauna v Norsku? Ano, Rosendal nabídne saunu, ke které se přepravíte ve člunu.
  • Zajímavý zážitek slibuje Itálie. V Miláně si užijete saunu Tram, která je ve tramvajovém voze.

Láká vás výlet do Nizozemí?

Chtěli byste se podívat do sauny, jejíž stěny jsou tvořené ze solných krystalů? Nizozemské městečko Den Bosch nabídne pocení v horké páře přímo uprostřed solné jeskyně. Himalájská sůl je známá svým zbarvením do odstínů růžové a může ulevit od řady onemocnění dýchacích cest. Solné lázně mají velký potenciál, lidstvo jejich účinky zná už od starověku. Ostatně, není to zajímavá inspirace i pro vaši saunu?

Podvodní sauna ve Švédsku

Pokud jste si vždycky přáli vyzkoušet opravdový originál, ve švédském Gothenburgu najdete saunu, která se nachází hluboko pod vodou. Leze se sem po žebříku a stěny jsou prosklené, takže můžete při saunování pozorovat plavající ryby a další rozmanitý život pod vodou. Zážitek si tak vychutnáte všemi smysly.

Hokejová sauna pro všechny Finy

V Helsinki Halli (dříve Hartwall Aréna) ve Finsku si užijete saunu společně s hokejovým zápasem. Místo, kde se konal šampionát v ledním hokeji v letech 1997, 2003, 2012 a 2013, tak přináší ještě mnohem víc, než jen sport a koncerty populární hudby. Na své návštěvníky čekají desítky boxů, připraven je také bohatý bar s občerstvením.


Banner