Stále váháte, kdy a jestli vůbec začít se saunováním? Pokud jste se až do této chvíle nedokázali rozhodnout, rozhodneme to za vás: se saunováním začněte právě teď na podzim. Tohle roční období k tomu doslova vybízí!

Proč začít se saunováním na podzim?

Možná si teď říkáte, proč začít chodit do sauny právě teď. Podzimní počasí je vesměs takové sychravé, venku často prší, dříve se stmívá a člověk má chuť nic nedělat. Jenže právě podzim je ideální k tomu, abyste si saunování zamilovali a saunu začali navštěvovat pravidelně.

Prozradíme vám hned tři důvody, proč začít chodit do sauny právě teď. A jsme si jistí, že vás přesvědčíme a vy si saunování okamžitě zamilujete!

Saunaproject

Zlepšíte si náladu

Kdy jindy člověku přijde vhod zlepšit si náladu, nežli právě na podzim, kdy na mnoho z nás upadá ona typická podzimní deprese? K tomu vám sauna může napomoci. Jakmile se totiž naše tělo zahřeje, začne se vytvářet hormon známý jako serotonin. A tenhle hormon přispívá k naší dobré náladě a pocitu štěstí. Ze sauny se tak budete domů vracet s úsměvem doslova od ucha k uchu.

Podpoříte imunitu

Pravidelné saunování bezesporu prospívá tělu a zdraví jako takovému. Je známo, že podporuje imunitní systém, který pak šlape na plné obrátky. S příchodem podzimu přichází ruku v ruce také nejrůznější virózy a nachlazení, které nám dokáží znepříjemnit život. Proto choďte do sauny a podporujte své zdraví, ať může mnohem lépe čelit všudypřítomným bacilům a virům.

Získáte krásnější pleť

Především ženy jistě ocení, že jim saunování může prospět na kráse. Vlivem pravidelného saunování získají pleť krásně heboučkou na dotek. Je to dáno tím, že se v sauně dokonale prokrvuje tělo, zvyšuje se hydratace i regenerace, dochází k vyhlazení jemných vrásek a celkovému zlepšení pleti.

Banner