Jen si to představte – krásná příroda, čerstvý vzduch, pohoda, západ slunce. Nyní chybí jen jediná věc, která vám vaše dojmy z okolí ještě víc zpříjemní. Tuto věcí je zahradní sauna. S prvními zahradními saunami se mohli lidé setkávat již před tisíci lety. Už v těchto dobách věděli, jak blahodárně může sauna na lidské tělo fungovat.

Zahradní sauna jako záruka spokojenosti

Sauna má velmi pozitivní vliv nejen na naše fyzické zdraví, divy umí udělat také s naším psychickým zdravým. Nejen že si při saunování posílíme imunitu (nemluvě o spoustě dalších zdravotních benefitech), ze sauny navíc vyjdeme zrelaxovaní, odpočatí a příjemně unavení. Když k těmto blaženým pocitům přidáte fakt, že se vaše sauna nenachází v koupelně, ale na zahradě, budou dojmy ze saunování ještě více autentické. Vždyť i první sauny byly venkovní.

Vlastní zahradní sauna vám umožní saunování kdykoliv

Zahradní sauny byly na světě již před tisícovkami let. Za největší milovníky saunování pak můžeme považovat nejen germánské a slovanské kmeny v nehostinné a chladné Skandinávii, ale také ve Středomoří. Tak jako bylo saunování oblíbené již tehdy, i teď je návštěva sauny jakýmsi pravidelným a příjemným rituálem mnohých z nás. Tak proč tento zážitek neumocnit a nepořídit si také svoje vlastní zahradní sauny, které budeme moct navštěvovat kdykoliv budeme chtít.

Finská sauna je nejlepší možnou volbou

Ačkoliv je na trhu spousta druhů saun, k využití na zahradní sauny je vhodná sauna finská. První finské sauny vznikaly ve Skandinávii, na Sibiři a v evropské části Ruska. Zahradní sauna finského typu je typická pro vysoké teploty a vlhkost ve vzduchu. Vytápění takové sauny bývá za pomocí elektrických kamen nebo klasických kamen. Saunaproject doporučuje saunová kamna klasická, která ve vás dojem z hezké zahradní sauny ještě více umocní. Vlhkost ve vzduchu se u zahradní sauny udržuje buď automaticky se systémem, nebo můžete mít na kamnech položeny lávové kameny, které se polévají vodou.

Kvalita je důležitá

Zahradní sauna by sice měla dobře vypadat, současně však musí být plně funkční, aby se z ní nestal pouhý šperk na vaší zahradě. Saunaproject má mnohaleté zkušenosti s výrobou jak saun vhodných do interiéru, tak i se saunami na zahradu. Zahradní sauna od tohoto dodavatele je nejen hezká a funkční, ale také plně originální. Všechny zahradní sauny jsou vyráběny na míru – protože ani majitelé těchto saun nejsou stejní a každému z nich vyhovuje něco zcela jiného.

Všechny zahradní sauny od této firmy jsou vyrobeny nejen z kvalitních materiálů, ale také z opravdu kvalitní práce, proto máte jistotu z jejich plné kvality. Kdyby přeci jen došlo na nějaké potíže s vaší venkovní saunou, zaměstnanci je dovedou velmi rychle odstranit.

Nezapomínejte na jistá doporučení

Ačkoliv saunování jako takové nemá žádná pravidla, která by byla někde sepsána a všude se trvalo na jejich dodržování, je přeci jen několik doporučení, která je vhodné dodržet. Při saunování z těla odchází velké množství tekutin, proto nezapomínejte na doplňování tekutin – ideálně bohatých na minerály. Před vstupem do sauny se vysprchujte a důkladně se vysušte. Za doporučovanou délku pobytu v sauně se značí čas mezi 5 až 15 minutami, pokud se však cítíte na méně minut, nepřemáhejte se, abyste si neublížili. Po odchodu ze sauny se musíte ochladit – v případě zahradní sauny může skvěle posloužit bazén, pokud jej na zahradě máte.

AMPERE
Netradičnost materiálu Skandinávský smrk je dána jeho hladkostí a barevností.
CUVIER
Působivá vůně z Osiky, umělost a bezsukovost to Vás obklopuje při pobytu v sauně CUVIER.
FLACHAT
Nekonečný požitek při saunování v ojednilém materiálu z olše.
EELANGE
Užijte si Kanadskou Borovici Hemlock – vychloubejte se… víme že se to nedělá, …
LAVOISIER
Pro výrobu CEDR sauny používáme jedno z nejkvalitnějších dřev na světě, které je uznávané pro svůj vzhled, …