Saunování je příjemnou kratochvílí spousty z nás. Nejen, že si v sauně dokonale odpočineme, navíc děláme i něco, co je velmi prospěšné i pro naše zdraví. Pravidelné saunování je pak tím nejlepší, co svému tělu můžeme dopřát. Pokud i vy chcete saunu navštěvovat pravidelně, mohly by pro vás být ideálním řešením sauny do bytu.

Saunaproject

Saunování má dobrý vliv na zdraví člověka.

Sauny do bytu pro každého

Saunování v domácím prostředí si v posledních letech začalo získávat na stále větší a větší popularitě. A není divu. Sauny do bytu stojí v dnešní době tolik jako jedna letní rodinná dovolená, ale narozdíl od týdenní dovolené vám sauna vydrží dělat radost několik let. Již dávnou nejsou sauny do bytu pouhou výsadou těch movitějších z nás. V současně době ji může mít doma téměř každý. Pokud jste se rozhodli, že si chcete nějakou saunu do bytu vybrat i vy, je pro vás Saunaproject tou pravou volbou.

Sauny jsou na míru – dle přání zákazníka

Saunaproject je kvalitní výrobce sauny do bytu, ale také dalších typů saun, který je na trhu již přes 15 let. Během těchto let se Saunaproject vypracoval mezi přední české výrobce a dodavatele saun. Tyto sauny však nejsou prefabrikáty, které by stály ve výrobní hale a čekaly na to, až si někdo nějaké sauny do bytu objedná. Všechny sauny jsou vyráběny na míru – na klíč, aby byla stoprocentní jistota, že vám bude sauna do bytu dokonale sedět.

Sauny do bytu jsou vyráběny z kvalitních kusů dřeva, které opracovávají ti nejzručnější truhláři. I díky tomu jsou všechny sauny z rukou této firmy naprostým originálem. Jakákoliv sauna do bytu bývá navržena podle přání konkrétního zákazníka. Vy sdělíte svoje požadavky, sny a představy – firma pak všechny tyto nápady zpracuje a vytvoří vám takovou saunu, kterou si zamilujete ještě před prvním použitím. Sauny do bytu lze umístit téměř kamkoliv. Firma má zkušenosti se stavbami, kde museli překonávat nejrůznější překážky v podobě úzkého schodiště, sklepních prostor, ale i výtahů.

Jakou saunu si budete přát?

Součástí každé dřevěné sauny jsou také skleněné prvky a osvětlení. Pokud si to budete přát, může mít vaše sauna do bytu také další vybavení nebo doplňky. Vaší fantazii se meze nekladou. Co se týče druhu sauny, je také na vás, která vám bude vyhovovat nejvíce.

Finská sauna

Finská sauna patří k nejstaršímu typu saun vůbec. Tyto sauny jsou vyráběny nejčastěji ze dřeva, přípustné je také sklo či kámen, které pomáhají k dosažení ideálního vzhledu. Ve finské sauně bývá vysoká teplota, vlhkost vzduchu je však nižší. K vytápění jsou používána elektrická kamna či klasická kamna na dřevo. Na kamnech bývají také lávové kameny, které se polévají vodou, čímž se do vzduchu uvolní pára.

Parní sauna

V parní sauně bývají teploty nižší než v sauně finské, zato je zde velmi vysoká vlhkost vzduchu. Tento typ sauny bývá velmi často obložen dlaždicemi nebo mozaikou. Jde o méně využívaný typ domácí sauny, protože se jedná o saunu náročnější na prostor.

Infrasauna

V infrasauně se o teplotu starají speciální zářiče, které jsou zdrojem infračerveného světla. Toto světlo proniká až 4 cm pod kůži, kde vaše tělo zahřívá světlo zevnitř. Jedná se o saunu ideální pro použití doma.