Zahrady jsou v letních měsících nejen krásně rozkvetlé, ale v poslední době zde majitelé budu bazén, ten může být nejen zapuštěný v zemi tak i nadzemní. Je to určitý komfort v podobě výborného osvěžení v horkém letním počasí a není třeba se s níký dělit, člověk má své soukromí a rodina si tak společně může užít vodní radovánky. Je třeba ale se o bazén dobře starat, protože je to důležité z hlediska hygieny. Vhodná může být krycí plachta na bazén.

 

Kvalitní plachty

Plná ochrana vodní hladiny – to je plachta na bazén

Všechny bazénové plachty mají jedno společné, měly by chránit vodní hladinu před nečistotami. Dále pak je to velmi levné a spolehlivé řešení, pokud se denně člověk nechce potýkat s nečistotami v bazénu, které je třeba odstranit, které jistě stojí za úvahu. Dalšími výhodymi těchto plachet je úspora bazénové chemie, protože pokud je bazén zakryt plachtou, voda se pomaleji odpařuje a tudíž není potřeba tolik bazénové chemie.

Jaké další výhody mají plachty na bazén

Plachta na bazén plní také funkci ochrannou, protože je vyrobena z pevného materiálu a může tak zabránit nechtěnému pádu domácích mazlíčků do vody. Navíc je na trhu několik druhů takových plachet na bazén, které splňují požadavky zákazníků a mají i dlouhou životnost.

Jaké druhy plachet na bazén si může zákazník zakoupit

Plachta na bazén nemá jen ochrannou funkci. Zahradní bazén lze také zakrytovat na zimní období a k tomu slouží zimní plachta.  Ta se vyznačuje vysoce pevnostním materiálem, který je odolný zejména vůči nízkým teplotám, mrazu a dobře odolává také tíze sněhové nadílky.  Na jaře pak postačí plachtu na bazén nechat vyschnout. Dalšími plachtami jsou plachty, které jsou zpevněné ocelovými lanky nebo jinými výztužemi, což zabraňuje nebo alespoň zmírní pád do bazénu, například prázdného.

Solární plachta

I solární plachta na bazén patří mezi oblíbené kryty pro každý zahradní bazén. Jsou vyrobeny z malých vzduchových bublin, které na slunci fungují jako lupy a pomalu ohřívají vodu. Jistě člověk nemůže v tomto směru očekát horkou lázeň, ale voda se může ohřát až o několik stupňů a to je příznivá zpráva.

Plachta na bazén a její údržba

Jestliže člověk ještě stále váhá nad tím, zda si pořídit takovou plachtu nebo raději jiný způsob ochrany bazénu, lze ještě přidat informace o údržbě bazénových plachet. Údržba je velice snadná, protože je v podstatě bezúdržbová. Pokud ovšem nastane situace, kdy je plachta znečištěna, postačí voda ze zahradní hadice a sluneční paprsky. K těmto plachtám na bazén se také prodávají určité komponenty, které jsou k tomu potřeba. Jde zejména o různě veliká odtoková sítka, napínací gumy nebo také speciální navijáky, které usnadňují manipulaci. Na trhu existují dokonce navijáky nejen na ruční ovládání, ale lze zakoupit navijáky i na bateriový pohon.

Plachta na míru

V dnešní době není ničím neobvyklým atypický tvar bazénu. Klasické tvary vycházejí z módy a v takových případech, kdy má bazén nestandardní tvar, se musí pořídit a nestandardní plachta. Poptávka je v tomto směru veliká a tak firmy všem zájemcům vycházejí vstříc. V takových případech přijde technik odpovídající firmy, načrtne si tvar bazénu, napíše rozměry a pak už je vše jen na firmě a jejích možnostech.