Mezi největší výhody, které zajímají prakticky každého, patří nižší pořizovací cena ve srovnání s klasickými konstrukcemi. Slouží ke zpevnění svahu proti sesuvu nebo jako obyčejný plot, zástěna nebo zeď a obložení. Ve většině případech není nutný železobetonový základ, jsou dlouhodobě životné, a to až v rozmezí 60 – 80 let v závislosti na agresivitě prostředí.

Gabiony tvoří přírodní drenáž, tzn. propouštějí a absorbují energii vody a tak snižují tlak na stěnu. Není je třeba nikterak izolovat. Jsou i velmi jednoduché na realizaci, a to i v zimě nebo za zhoršených podmínek. Také se dají snadno rozšířit a napojit o další části.

Zahlédnout je lze napříkladu obchodních domů, v parcích nebo také u cyklostezek nebo silnic. V současné době je výstavba velmi žádaná a aktuální.

Realizace gabionů

Najděte si svého specialistu na gabiony. Realizací staveb gabionů, které se označují také jako gabionové ploty, se zabývají Gabiony Hranice. Specialisté na opěrné zdi a ploty nabízí 7 let zkušeností s využitím gabionů v oblasti problematiky výstavby oplocení a zajištění svahů. Firma nabízí služby v podobě bezplatného zpracování nabídky a poradenství zákazníkům. Tvoří přírodní dojem a moderní vzhled a přirozeně se tak začleňují do krajiny. Vyzkoušejte Gabiony hranice, uvidíte, že se jedná o dobrou investici.