Trápí vás často nachlazení, jste neklidní a často vystaveni stresu? Poradíme vám pár triků, jak své tělo dostat do spokojeného stavu a jak si srovnat psychickou rovnováhu.

  1. Saunování vás zbaví chřipek a nachlazení

Saunování je považováno za jednu z nejlepších imunitních vzpruh pro dospělé i malé děti. Procesy saunování byly dokonce podrobeny mnoha studiím. Pravidelná návštěva sauny, alespoň jednou týdně, prokazuje snížení nemocí až o třicet procent. Návštěva sauny 2 – 3 krát týdně pak o šedesát procent.

Působení v horkém prostředí aktivuje činnost a vznik bílých krvinek, které jsou hlavními obránci lidského organismu. Navíc sauna pomáhá odbourávat i dlouho nahromaděný stres, přispívá ke klidnějšímu spánku, spaluje tuky (i když v sauně ležíte!) a odplavuje z těla toxické látky. Uvolněte své tělo i mysl v sauně a nastartujte si imunitu na období chřipek a nachlazení.

  1. Podpořte krásu své pleti a pokožky těla

Saunování má blahodárný vliv na pokožku lidského těla. Sice první pohled do zrcadla bezprostředně po saunovacím rituálu tomu moc neodpovídá, ale věřte, že pravidelná návštěva sauny má příznivý vliv na pevnost a pružnost vaší pokožky.

Navíc se během saunování z pokožky odplatí veškeré nečistoty, uvolní se póry a snáze se ozdraví i zanícené ranky, například od akné či ekzémů. Další důvod, proč chodit do sauny kvůli pleti je podpora hydratace a schopnost regenerace pleti. Tím, že se během saunování z pleti odstraní řada starých kožních buněk a nečistot, omládneme. Dbejte přitom na použití kvalitních přípravků péče o pleť a pokožku, bezprostředně po saunování.

  1. Saunování pomáhá dýchacím cestám

První návštěva sauny, ale i delší pomlka od posledního saunování může u citlivých jedinců vyvolat nepříjemné pocity při dýchání. Jako by byly dýchací cesty v ohni. Tento pocit je správný. Nejsou to pouze dýchací cesty, ale především toxiny a různé usazeniny, které jsou zde přichycené. Správné dýchání můžete podpořit nácvikem dýchací techniky nebo použití aromaterapie.

  1. Saunování podpoří vaši dobrou náladu

Máte pocit, že jste celý den v jednom kole a nemáte vůbec potřebu se usmát? Cítíte se napjatí, bez energie, unavení? To je přirozená obrana organismu na pochmurné podzimní a zimní počasí i na neustálé vystavení těla a psychiky na stres.

Sauna má blahodárné účinky na odbourání vnitřního napětí. Zvýšená tělesná teplota podporuje produkci hormonu serotoninu, tedy hormonu štěstí. Tento hormon pak stojí za dobrým spánkem, který pro změnu produkuje melatonin. Sauna zvyšuje psychickou odolnost a vy budete snáze zvládat stresové situace.

  1. Sauna uvolní vaše zatuhlé svaly

Namožené, unavené nebo bolavé svalstvo nedovolí našemu organismu správně odpočívat ani dobře spát. Uvolněte svaly, bolesti spojené s klouby nebo problémy se zády v sauně. Sauna je vhodná rovněž jako forma regenerace, protože uvolněné tělo nám pomůže lépe se soustředit na ozdravné procesy saunování.

  1. Sauna pomáhá při hubnutí

Saunování je nejlepší způsob, jak zhubnout a nevyvolat žádnou fyzickou aktivitu. S nadsázkou řečeno. Saunování se doporučuje jako doplněk u redukčních diet. Důvodem je zmíněná detoxikace organismu, vyplavení toxinů z těla, odvodnění organismu díky pocení a zbavení se všech nežádoucích látek. Pobyt v sauně má stejný efekt, jako zdolání 3 km běhu. Sauna také napomáhá zrychlit metabolismus.

saunové doplňky

Banner