Jaké jsou nejlepší osušky a ručníky do sauny?

Pokožka je během i po saunování velmi citlivá. Jednotlivé póry se otevírají a nečistoty se vyplavují pomocí potu. V takovém prostředí je třeba mít k dispozici kvalitní oblečení a textil, které vám poskytnou dostatek komfortu i funkčnost, kterou potřebujete.

Klasická otázka ohledně textilu do sauny zní: „Proč bych neměl v sauně používat běžné oblečení, které využívám například při koupání?“

Existují dva důvody, a abyste se v celém tématu dobře vyznali, popíšeme je v tomto článku. Pomůže nám k tomu i téma tohoto textu, kterým jsou osušky a ručníky do sauny. Právě u těchto kusů oceníte rozdíl mezi textilem do sauny a mimo ni.

Proč se vyhnout klasickému textilu?

Klasický textil čelí v prostředí sauny určitým potížím, se kterými se ne každá látka vyrovná. Jedná se převážně o tyto:

1. Vaše pohodlí. Díky vlhkosti, kterou v sauně vaše oblečení vstřebává, se může velmi brzy proměnit v nepohodlný mokrý hadr. Proto je lepší se vydat cestou koupě speciálního textilu do sauny, který může vstřebat daleko více vody.

2. Vaše zdraví. Sauna je teplá a vzduch v ní je velmi vlhký. To je naprosto ideální stav pro mnohé mikroby a plísně. A pokud nemáte v úmyslu prát veškeré oblečení, které do sauny nosíte, po každém použití, textil do sauny je pro vás dobrou volbou.

Osušky a ručníky do sauny

Jak vidíte, obyčejný textil se do sauny příliš nehodí. A u osušek a ručníků to platí dvojnásob. Správná osuška do sauny je jednak vyrobena z antibakteriálních vláken, dále pak při používání v sauně příjemně chladí.

Ať už se tedy rozhodnete ji použít jako podložku na lavici, či si ji omotáte kolem beder, bude vás stále příjemně chladit.

Jakmile v sauně skončíte, vaše osušky a ručníky se do sauny mohou za chvíli vrátit, jelikož velmi rychle schnou. Vlákna, ze kterých jsou osušky a ručníky vyrobeny mají vysokou trvanlivost, takže vydrží i dlouhodobé opakované saunování.