Masážní pás do sauny pro zregenerovanou pokožku

V sauně dochází k regeneraci a odpočinku celého těla. Klíčovou částí je ovšem pokožka, kolem které se točí většina účinků saunování. Vzhledem k tomu, že je pokožka důležitá jak pro úspěšné saunování, tak pro tělo jako celek, zaměříme se v tomto článku právě na ni.

Povíme si něco o tom, jak sauna působí na pokožku, a zároveň jak jde její pozitivní efekty ještě znásobit.

O co tedy v sauně jde?

Saunování stojí a padá na dvou esencích. Těmi jsou teplo a vlhkost ve vzduchu. Obě dvě působí pozitivně na pokožku našeho těla. Čím vyšší je teplota, tím více se naše tělo zahřívá a my se potíme. Tím se naše tělo snaží regulovat náhlou změnu v teplotě, ale zároveň tak dochází k očištění organismu. Spolu s potem odchází i mnoho nečistot a toxinů, které se jinak hromadí v našich tkáních.

Vlhkost naproti tomu pomáhá především s čištěním pokožky, otevírá ucpané póry, kterými pak může pot snadněji odcházet, takže pomáhá i s detoxikací těla.

Toto jsou hlavní účinky saunování. Jak ale můžeme z pobytu v sauně získat ještě více? Pomocí masáže.

Masáž v sauně

Díky správně provedené masáži si mohou vaše svaly odpočinout ještě lépe než pouze při působení tepla. Správná masáž prokrví vaše končetiny a dokáže odstranit problémy s obratli či svaly.

Masážní pás do sauny

Aby byla vaše masáž ještě kvalitnější, je možné využít masážní pás do sauny. Ten má za úkol kombinovat péči o pokožku s kvalitní masáží. K jeho použití budete potřebovat druhého člověka, který vás namasíruje nejčastěji na zádech či rukou, tedy na místech, kde může pás nejvíce pomoci.

Masážní pás do sauny má většinou podobu zhruba půl metru dlouhého pásu s dvěma úchyty pro ruce na každém konci. Celý pás je pak tvořen látkou či vlnou různé hrubosti, možná jsou i lýková vlákna.

Cílem při používání masážního pásu je odstranit pomocí něj starší vrstvy pokožky a prokrvit místa, kde je používán. Díky tomu je možné během masáže očistit pokožku natolik, že budete ze sauny vycházet mnohem odpočatější, než dříve. Masáž pásem by rozhodně neměla bolet. Pokud se tak stane, znamená to, že děláte něco špatně a je třeba to napravit.