Saunování je velmi příjemnou procedurou, která báječně uvolní vaši mysl, odbourá stres a posílí imunitu. Kromě těchto zázračných účinků má také blahodárný vliv na léčbu astmatu.

Saunováním ke zdraví

Saunu využívá stále více lidí, nejen pro její blahodárné ozdravné účinky, ale také pro posílení imunity. Zvláště v zimních měsících je naše tělo vystavováno každý den náporům virů a bakterií, které zadělávají na chřipky a nachlazení. Sauna také přispívá k detoxikaci organismu a podpoře funkcí kardiovaskulárního systému. Velké plus se jí také přisuzuje při léčbě astmatu.

Finská sauna a její blahodárné účinky

Finské sauny mají hlubokou historii. Saunovací proces je jakýmsi ozdravným ceremoniálem, který si zamilují malí i velcí. Dnešní finské sauny charakterizují blahodárné účinky na organismus člověka. Finskou saunu bezpečně rozeznáte díky vysoké teplotě v kabině, pohybující se v rozmezí od 90°C do 110°C a nízké vlhkosti vzduchu.

Prohřátí celého těla velice příznivě působí nejen na zdraví, ale také na mysl a duši. Při vysokých teplotách dochází k uvolnění svalů, protože dochází k lepšímu prokrvení celého těla. Saunování se doporučuje minimálně jednou týdně a při pravidelné návštěvě posílíte svou imunitu a ulevíte od dlouhodobého stresu.

Finská sauna pomáhá při astmatu

V České republice se saunování ve finské sauně stává velmi oblíbenou činností nejen u starších, ale také u mladých návštěvníků. Saunování sází na kombinaci vysoké teploty a sucha. Krásné prostředí, kterému dominuje přírodní tvrdé dřevo, může být doplněno o nejrůznější světelné a zvukové panely. Vlhkost vzduchu je kolem 35%. Vzduch v saunovací kabině se zvlhčuje pomocí vody, kterou se polévají rozpálené uhlíky v elektrických kamnech.

Saunování nebylo v minulosti astmatikům příliš doporučováno, právě kvůli vysokým teplotám a nízké vlhkosti vzduchu. Moderní medicína však dnes saunu považuje za nezbytnou součást léčby astmatických potíží. Sauna pomáhá při poruchách horních cest dýchacích a zmírňuje příznaky astmatu, kašle a bronchitidy. Pobyt v sauně u astmatiků sleduje po dlouhé roky celá řada lékařů, kteří se shodují na blahodárných ozdravných účincích sauny při astmatických potížích.

Saunování totiž otevírá dýchací cesty a zlepšuje dýchání. Jedním ze spouštěčů astmatického záchvatu je stres, který se vlivem pravidelného saunování rovněž odbourává. Sauna se doporučuje rovněž při léčbě astmatu u malých dětí, s ohledem na jejich věk. Při léčbě astmatu u malých dětí se doporučuje počkat na předškolní věk dítěte.

Vliv saunování na léčbu astmatu

Banner