Lidé se dělí na dvě skupiny. Jedna skupina saunování miluje, druhá saunování nesnáší. Ať už ale patříte ke kterékoliv z těchto skupin, jedno ji sté. Lidé z obou skupin velmi často věří mýtům, které nejsou až tak velká pravda. Schválně – věřili jste těmto mýtům i vy?

Při nemoci je lepší vypotit se v sauně

Jde o jednu velkou lež. Ve chvíli, kdy jste už ve stadiu ucpaného nosu, bolesti v krku, migrény a teplot, vás už saunování nespasí. Spíše naopak – nemoc si můžete ještě víc zhoršit. Na druhou stranu – pokud se budete saunovat pravidelně, bude se obranyschopnost vašeho organismu postupně zvyšovat. Protilátky, které v těle během saunování vznikají, jsou v těle ještě celý další týden. Pravidelné návštěvy sauny vám tedy mohou pomoci od nejrůznějších nachlazení. Saunování je pak zcela ideální pro každého astmatika, revmatika a osoby s atopickým ekzémem. V případě, že se cítíte, že na vás možná něco leze, můžete saunu vyzkoušet, nikdy ji však nevyužívejte v případech, kdy už nemocní přímo jste.

Astmatici a lidé s vysokým tlakem do sauny nepatří

Je pravda, že pobyt v sauně není osobám s velmi vysokým krevním tlakem lékaři příliš doporučován. Na současném trhu je však spousta typů saun, které neublíží ani těmto osobám. Co třeba zkusit saunu, kde nebude tak vysoká teplota? Například infrasauna je v tomto případě zcela ideální. Co se astmatiků týče, saunování pomáhá s odkašláváním a uvolňováním hlenu, díky čemuž se nám snadněji dýchá. Proto je sauna astmatikům přímo doporučována. Pravidelné saunování má velmi pozitivní vliv na zdraví každého z nás.

Domácí saunu si normální člověk nemůže dovolit

Spousta lidí si myslí, že je domácí sauna pouze výsadou těch movitějších z nás. To však není pravda. Cena kvalitní sauny, která vám bude pro běžný provoz u vás doma, je tak vysoká jako třeba jedna letní dovolená. Avšak zatímco u dovolené si budete užívat jen pár dní, saunu budete mít doma již trvale. Některé sauny můžete umístit rovnou do bytu, protože nezaberou ani moc místa.

V sauně zhubnete

Je pravda, že pokud budete cvičit a jíst zdravě, tak vám sauna může napomoci k vaší vysněné postavě. Jestliže však budete jíst za dva a žádný pohyb mít nebudete, nezachrání vás. Sauna není místem, kde byste všechna přebytečná kila jen tak vypotili. Během saunování vaše tělo ztratí hodně vody, proto můžete mít na váze o něco méně, ale tuto vodu je potřeba do těla opět i doplnit.

 

Saunování nemá každý rád

 

 

Banner