Pobyt v sauně je blahodárný pro naše tělo i mysl. Abychom z něho vytěžili maximum, strávili v sauně co nejpříjemnější chvíle a důkladně se zregenerovali, je vhodné používat přípravky, které napomohou k celkovému uvolnění a usnadní relaxaci i nastartování ozdravných procesů.

Jaké jsou přínosy používání saunové soli

Sůl se jako léčebný prostředek používala již dávno v historii. Jak moderní věda, tak dlouhodobé zkušenosti s jejím využitím dokládají, že si svou oblibu získala zcela oprávněně. Použití saunové soli zpestří pravidelné návštěvy sauny. Napomůže k rychlejšímu a snazšímu navození pocitu úplného uvolnění a dokonalé očistě celého těla. Saunová sůl se během saunování zlehka vmasíruje do pokožky celého těla. I tato příjemná a jemná masáž má sama o sobě blahodárné účinky.

Dokonalý peeling, díky kterému omládnete

Saunová sůl poslouží jako dokonalý a zcela přírodní peeling, který jemně a šetrně odstraní částečky staré kůže a obnoví krásný vzhled pokožky. V sauně se díky vysoké teplotě a vlhkosti zpřístupní póry pokožky mnohem lépe než v klasické horké lázni a peeling je tak mnohem účinnější a opravdu hloubkový. Sůl zároveň pokožku dezinfikuje a dodává jí důležité látky. Používáním saunové soli doslova omládnete.

Saunové soli – bylinky, příjemná vůně i éterické oleje

Saunovou sůl můžeme zakoupit ve specializovaných obchodech, v některých veřejných saunách i na internetu. Výběr je široký, můžeme zvolit různé druhy a různou hrubost soli, nejrozmanitější vůně a širokou škálu nejrůznějších bylinek, koření, éterických olejů i jejich rozmanité kombinace. Rozličné bylinky a koření ovlivňují různé části těla a orgány, mají řadu příznivých dopadů na pokožku a každý si může vybrat saunovou sůl, která mu bude nejvíce vyhovovat. Saunové soli lze samozřejmě i střídat podle aktuálního stavu a nálady.

Jakou saunovou sůl zvolit

Saunová sůl by vždy měla být příjemná pokožce a její vůně by měla odpovídat vašemu současnému rozpoložení. Správně zvolená saunová sůl dokáže doslova zázraky a po jejím použití vyjdete ze sauny odpočatější a spokojenější než kdykoli dříve.

Vyrobte si saunovou sůl přesně sobě na míru

Na trhu je sice k dostání opravdu široký sortiment saunových solí, ale čas od času dostaneme chuť vyzkoušet něco opravdu originálního. Výroba vlastní saunové soli je velice snadná a můžeme si ji namíchat přímo na míru našemu vkusu a potřebám. Jednoduše smísíme různé druhy soli, bylinek a koření, můžeme přidat i vonné oleje. Krásnou vůni dodá naší soli levandule nebo máta, nádherně vypadá saunová sůl s okvětními lístky růží. Kvalitní přírodní vonné oleje podpoří relaxaci a zjemní pokožku. Nemusíme se bát zapojit fantazii a řídit se vlastními pocity. Hotovou sůl umístíme do sáčků nebo uzavíratelných mističek.

Saunové soli pro usnadnění relaxace v sauně

Banner