Pobyt v sauně je skvělou příležitostí k masáži celého těla. Masáž uvolní unavené svaly, usnadní relaxaci, napomůže odplavování toxinů a celkově zvýší pozitivní účinky pobytu v sauně. Jako stvořená pro pobyt v sauně je masáž saunovými masážními kameny, které mají schopnost dlouhodobě uchovávat teplo. Terapie horkými kameny je tradičním prostředkem pro uvolnění celého těla i mysli a používá se tisíce let. Zejména v dnešní době, která klade vysoké nároky na výkonnost a psychiku, jsou blahodárné terapeutické účinky masáže horkými kameny skvělým prostředkem k odplavení stresu a nahromaděného napětí.

Finské mastkové kameny

Finské mastkové kameny jsou tradičním prostředkem pro provádění masáží. Mají schopnost dlouhodobě uchovávat teplo, což je přímo předurčuje pro použití v sauně. Masáž nahřátými mastkovými kameny je skvělým prostředkem k uvolnění mysli i svalů celého těla. Výhodou mastkových kamenů je příjemný povrch s uzavřenou strukturou, díky které jsou jejich údržba a čištění snadné. Na povrchu mastkového kamene se neusazuje špína ani odumřelá kůže a lze ho jednoduše omýt. Matkové kameny je dokonce možné čistit i v myčce na nádobí. Povrch mastku na dotyk připomíná mýdlo, proto se pro někdy označuje i jako mýdlový kámen. Mastkové kameny akumulují teplo 2,5x lépe, než lávové kameny, a vydrží horké několik hodin.

Lávové kameny

Lávové kameny se od pradávna používaly k provádění masáží v Číně, Mezopotámii, Indii i v antické Evropě. Znali a používali je dokonce i staří Mayové. K masážím a terapii se používaly lávové kameny s povrchem dokonale vyhlazeným vodou. Vhodné masážní oblázky se sbíraly v řece nebo na mořském břehu. Lávové kameny jsou obvykle tmavě šedé až černé objevují se i cihlově červené a v různých odstínech hnědé. Masážní lávové kameny mají hladký a lesklý povrch. Lávové kameny v sobě výborně drží teplo. Nahřívají se ve vodní lázni o teplotě mezi 40 a 60 stupni Celsia.

Nahřívání saunových masážních kamenů

Masážní kameny se nahřívají v horké vodě. Kameny se vloží do prázdné nádoby a zalijí se horkou vodou. Jakmile se voda ochladí tak, že je možné kameny vylovit rukou, jsou připraveny k použití a můžete začít s masáží. Ideální teplota nahřátých kamenů je kolem 60 °C. Vždy se raději nejdříve přesvědčte, zda je vám teplota kamene příjemná. Příliš horké kameny by se nikdy neměly pokládat přímo na kůži. Aby nedošlo k popálení, je vhodné podložit je ručníkem nebo obalit látkou.

Masáž saunovými masážními kameny

Vždy si připravte dostatečný počet kamenů. Ty rozmístěte na masírované části těla. Kameny pravidelně otáčejte, aby vyzařovaly teplo rovnoměrně. Přikládání kamenů nakombinujte s technikou klasických masáží. Masáž horkými kameny uvolňuje energetické cesty a regeneruje mysl i celý organismus. Správně provedená masáž zbaví svaly i celé tělo ztuhlosti a uleví nám od nejrůznějších bolestí, stresu a nepohody. Masáž, zejména v kombinaci s pobytem v sauně, zvyšuje průtok krve do tkání a svalů, odvádí z těla škodlivé látky a podporuje lymfatický systém.

Saunové kameny

Banner