Revmatoidní artritida trápí mnoho pacientů. Při léčbě existuje celá řada metod, které je dobré kombinovat s pravidelnými návštěvami sauny. Sauna má prokazatelné účinky při léčbě artritidy.

Co je revmatoidní artritida

Revmatoidní artritida je dlouhodobé, chronické, zánětlivé onemocnění, posilující především klouby. Vzniká vlivem nesprávné funkce imunitního systému.

Imunitní systém u lidí, postižených revmatoidní artritidou v boji s nejrůznějšími infekcemi, napadá vlastní tkáně i buňky a poškozuje je. Proto je tato nemoc často označována jako autoimunitní onemocnění, vyznačující se ztuhlostí a bolestí kloubů a únavou. Postupně se tento stav stává trvalým a bez léčby vede k invaliditě.

Jaké jsou příznaky artritidy

Mezi nejčastější příznaky jsou noční a ranní bolesti kloubů, ranní znecitlivění ve třech nebo více kloubech více jak hodinu, otoky kloubů v základních kloubech prstů a ve středních mezičlánkových kloubech prstů, chorobný pocit únavy a vyčerpanosti.

Revmatoidní artritida se u lidí může projevovat různě. Někteří jedinci jsou náchylní na bolesti a ztuhlostí kloubů a únavou každý den, někteří lidé cítí tyto příznaky pouze občas. Podle stupně mohou být příznaky mírné až těžké.

Prevence poškození kloubů pomocí infrasauny sauny

Revmatoidní artritida je nepříjemné a bolestivé onemocnění, které je dobré začít léčit ihned. Při prvních příznacích vyhledejte lékařskou pomoc a k moderní léčbě využijte i léčebnou metodu saunování.

Sauna má prokazatelné léčebné účinky při revmatoidní artritidě

Již před třiceti lety lékař DR. H. Isomaki přiřadil léčivé účinky sauny u lidí, trpících artritidou. U více jak padesáti sledovaných pacientů se potvrdilo, že infrasauna snížila bolest a zvýšila hybnost kloubů.

Sauna zvyšuje produkci růstových hormonů, adrenalinu a kortizolu. Tyto aspekty mají protizánětlivé účinky. Během saunování se uvolňují endorfiny, působící proti bolesti. Infrasauna prohřívá organismus, tedy i klouby do hloubky, způsobuje lepší mobilitu a hybnost.

Pacienti, kteří pravidelně navštěvují saunu, vykazují lepší hybnost kloubů, snížení bolesti kloubů a také pociťují lepší psychickou a fyzickou pohodu. Infrasaunu si mohou vychutnávat bez sebemenších problémů i senioři v pokročilém věku každý den.

Kromě léčby artritidy má infrasauna blahodárné účinky na ztuhlost kloubů a další nepříjemné bolesti, spojené s pozdějším věkem. Při saunování však nezapomínejte pravidelně doplňovat tekutiny s minerály. Infrasaunu můžete mít doma i v panelovém domě, nevyžaduje žádnou úpravu elektrických rozvodů, je kompaktní, designová a cenově dostupná pro každého. Udělejte radost sobě i svým blízkým a kupte si něco pro své zdraví, moderní infrasaunu.

Sauna pomáhá proti artritidě

Banner