Sauna je skvělým prostředkem, jak zlepšit nejen svoje fyzické, ale také psychické zdraví. Velmi často pak bývá sauna například jako součást různých společenských akcí, kde nemáte daleko od skleničky alkoholu. Je ale konzumace alkoholu v kombinaci se saunou bezpečná?

Oslava zakončená návštěvou sauny

Téměř každý wellness pobyt, jehož součástí je také sauna, bývá doprovázen alkoholem, který je velmi často součástí nejrůznějších pobytových balíčků. Většinou se slaví a večer bývá zakončen návštěvou sauny. My však kombinaci alkoholu se saunou nedoporučujeme.

Co vám může hrozit?

V případě, že se před návštěvou sauny rozhodnete konzumovat alkohol, bude vám při nejmenším hrozit nevolnost, v horších případech pak kolaps nebo srdeční infarkt. Při vysokých teplotách se začne alkohol v těle vstřebávat rychleji, čímž dojde ke zrychlení a zintenzivnění stavu opilosti.

Pijte dostatek nealkoholických tekutin

Velkou roli zde však hraje také fakt, kolik alkoholu jste si při svém slavení dopřáli.  Pokud jste si dali jen přípitek a doplnili jste jej dostatkem vody či jiných nealkoholických nápojů, nebudete mít při saunování takové problémy jako v případě, kdy se napijete několika panáků tvrdého alkoholu.

Jak jste na tom s alkoholem běžně?

Velmi důležité je také to, jak na alkohol reagujete běžně. Je rozdíl, když jste opilí po prvním panáku nebo až po pátém. Záleží také na vašem zdravotním stavu. Někdo může návštěvu sauny zvládnout bez problémů, jiný si může koledovat o hodně vážné zdravotní problémy. Nikdy však nic nezkazíte tím, že se budete řídit pravidlem, že se sauna s alkoholem dohromady nemíchají.

Sauna jako lék na kocovinu nefunguje

Pokud jste až do současnosti věřili mýtu o tom, že si v sauně vyléčíte kocovinu, jste na velkém omylu. Můžeme vám s jistotou říct, že zbytky alkoholu ze svého těla jen tak nevypotíte. S větší pravděpodobností do sauny vstoupíte s bolavou hlavou, ale vystoupíte opět ve stavu opilosti. Na co vám ovšem sauna pomůže, je detoxikace vašeho organismu od nejrůznějších škodlivých látek. V těchto případech je sauna dobrou volbou. Přes kůži se z vás totiž dostane spousta špatných látek.

 

Alkohol do sauny nepatří.

 

 

Banner