Pozitivní účinky saunování jsou známé již po staletí. Již naši předci moc dobře věděli, že pobyt ve vyhřáté sauně prospívá našemu organismu a má dobrý vliv nejen na naši fyzickou, ale také psychickou stránku. Odhalte společně s námi účinky saunování, kterých rozhodně není málo!

Příprava na horké léto

I když se možná léta nemůžete dočkat a už teď se vidíte někde na dovolené u moře s drinkem v ruce, jistě s námi budete souhlasit, že panující horka, která jsou pro prázdninové měsíce typická, dávají tělu zabrat. Pravidelná návštěva sauny vás na horké letní dny připraví a vy je pak budete snášet mnohem lépe.

Podpora fyzických výkonů

Nemusíte být zrovna sportovec na profesionální úrovni, ale mít trochu lepší fyzičku není ani běžnému smrtelníkovi na škodu, co říkáte? I tady zafungují pozitivní účinky sauny, která může celkově zvýšit váš výkon.

Saunaproject

Posílení imunity

Že má saunování pozitivní vliv na imunitní systém není žádné překvapení, i tak se jistě hodí zmínit, že pokud budete do sauny chodit pravidelně, na vaší odolnosti vůči různým bakteriím a virům to určitě bude znát. Mimo to má sauna blahodárný vliv na uvolnění nosních dutin, v zimních měsících slouží jako prevence proti nemocem horních dýchacích cest.

Zmírnění bolestí

Věřili byste tomu, že v sauně může dojít ke zmírnění nepříjemných bolestí? Může za to zvýšená cirkulace krve, ke které při pobytu v horké sauně dochází a tím se nejen zmírňují bolesti, ale zároveň se zlepšují i pohyby kloubů vašeho těla.

Pomoc při astmatu

Jestliže patříte k lidem, kteří mají problémy s astma, pak byste měli ve svém vlastním zájmu docházet do sauny pravidelně, minimálně jedenkrát do týdne si zkrátka na pobyt ve vyhřáté místnosti udělat čas. Možná to totiž nevíte, ale sauna ulevuje od některých příznaků spojených s astmatem. Pobyt v sauně a panující teplo otevírá dýchací cesty, uvolňuje hlen a celkově snižuje stres.

Banner