Saunování a otužování jsou více než trendem současné doby. Již řadu let přijímáme informace o nezbytné přípravě organismu na možné nežádoucí vlivy okolního prostředí. Otužování a saunování mají blahodárné účinky nejen na náš organismus, ale i pozitivní myšlení. Chcete se o možnostech otužování dozvědět více? Obraťte se na náš profesionální tým, který Vám rád poskytne více informací a poradí s výběrem vhodné finské sauny právě pro Vaše potřeby.

Saunaproject.cz

Užitky z finského saunování

Proces saunování přináší blahodárný efekt na kardiovaskulární systém, klouby, končetiny i záda. Pravidelný pobyt v teplém prostředí přináší regeneraci pro mysl i tělo. Díky pobytu ve finské sauně přinášíte potřebný požitek i své kůži, která je díky pravidelnému saunování opět pružnější a svěží.

Jak na výběr finské sauny

  • Důkladně promyslete, kde bude sauna ve Vaší domácnosti umístěna. Pokud si objednáte finskou saunu na míru, můžete ji instalovat do libovolného prostoru. Tento typ sauny je vhodný jak pro interiéry, tak i exteriéry.
  • Uvědomte si, jaký počet lidí bude saunu pravidelně společně využívat. Nebude příliš ekonomické pořizovat saunu pro početnou rodinu, pokud ji reálně budou společně využívat 2 členové.
  • Při výrobě kabiny finské sauny jsou používány dřeviny nejvyšší kvality (např. červený cedr, kanadský jedlovec). Velmi odolné proti vlhkosti jsou také severské smrky, které zvládají velké změny teplot. Světlý odstín tohoto dřeva společně s hustou texturou vláken působí příjemným a luxusním dojmem.
  • Při řešení otázky, jaký typ topidla do finské sauny zvolit se můžete řídit ukazatelem snadného provozu nebo požitkářstvím. Pokud vyžadujete snadný provoz topidla, jsou bezpochyby elektrická kamna tím pravým pro Vás. Na druhou stranu, pokud nikam nespěcháte a saunování je pro Vás rituál, pak uvítáte topení dřevem, které přináší příjemný požitek ze saunování.
  • Umocnění saunovacího procesu docílíte správným výběrem saunové lavice a dalšího vybavení sauny. Při výrobě saunovací lavice je používáno lipové či osikové dřevo, neboť toto je velmi příjemné na dotek s minimální tepelnou vodivostí. Saunová lavice tak není rozpálená ani při vysokých teplotách a vy si můžete užívat saunovacího procesu.
  • Na trhu je nepřeberné množství saunovacího příslušenství. Vybrat si může doslova každý. Díky ovládacímu panelu lze pohodlně regulovat aktuální teplotu i vlhkosti přímo zevnitř sauny. Můžete sledovat čas strávený v sauně nebo poslouchat příjemnou hudbu.
  • Pro komfortní saunování lze využít možnosti barevného osvětlení. Ionizátor udržuje v sauně čerstvý a zdravý vzduch, navíc plní funkci likvidace nebezpečných bakterií. Máte-li rádi vonné esence, které pozitivně působí na naše smysly, můžete vybírat z široké škály těchto esencí.

Jak na finské saunování

Ještě před samotným vstupem do finské sauny se nejprve osprchujte a osušte. Do sauny vstupujte nazí nebo využijte možnosti saunovacího kiltu. Bavlněný ručník můžete využít k podložení nebo jej použít k otření potu během saunování. Pamatujte, že s potem odchází z těla nečistoty. Pobyt v sauně přizpůsobte vždy svým možnostem. Obvyklá doba saunování je 10-15 minut. Poté následuje čas na zchlazení. Procesy saunování a zchlazování se mohou po sobě opakovat. Při procesu zchlazování přijde vhod plastová káď se studenou vodou na zahradě, ve které se můžete od podzimu do jara efektivně otužovat. Jakmile ukončíte proces saunování, relaxujte a poté se osprchujte vlažnou vodou. Nikdy nezapomínejte na průběžné doplňování tekutin. Ideální jsou bylinkové čaje či neslazené minerálky před a po saunování.

Banner