Pokud si myslíte, že samotná návštěva sauny vás zbaví přebytečný kil, asi vás nepotěšíme. Takhle jednoduché to opravdu nebude, nicméně svá pozitiva, co se hubnutí týče, sauna má. Proces saunování poslouží jako účinný doplněk při hubnutí, ovšem za předpokladu dostatečného pohybu a správné stravy.

Strava a pohyb je základ

Jestliže jste se odhodlali a chce zhubnout, prvně změňte jídelníček a zvyšte pohybovou aktivitu. Stravu upravte dle dostupných jídelníčků, každému vyhovuje jiná metoda. Obecně ale zvyšte příjem bílkovin, zásadně omezte sacharidy. Nezdravé tuky a jednoduché cukry pokud možno zcela vyškrtněte. Poté už přichází správný čas na saunování. Návštěvu zařízení doporučujeme alespoň dvakrát do týdne.

Účinky sauny na hubnutí

Při saunování se v lidském těle odehrávají změny, zrychluje se krevní oběh a roste srdeční rytmus, což v podstatě simuluje rekreační sportování. V globálu lze půlhodinová návštěva sauny přirovnat k běhu na vzdálenost cca 2 km, tedy co se vypocené tekutiny týče. Právě během pobytu v sauně člověk vypotí zhruba 85 – 95 % vody, zbytek jsou tuky a škodlivé látky. Dle dostupných studií je možné v sauně spálit maximálně 300 kalorií.

Saunaproject

Prohříváním lidského organismu se urychluje metabolismus, což kladně působí i na spalování. Sauny s vysokou teplotou, zejména finské, z těla uvolní cca 95 % vody. Naopak infra, tropické, či herbal sauny s nižší teplotou uvolní jen 85 % vody, zbytek jsou tuky a škodlivé látky. Navíc sauny s nižší teplotou jsou pro tělo snesitelnější.

Doplňujte tekutiny

Jelikož jste saunováním přišly z velké části o vodu, musíte ji řádně doplnit. Pravidelný pitný režim proto nepodceňujte, ideální je vypít 1,2 násobek toho, co jste vypotili. Nejlepší tekutinou je pak obyčejná neperlivá voda.

Banner