Saunování si získává na stále větší popularitě. Saunu začíná mnoho lidí pravidelně navštěvovat právě teď na podzim. Do sauny se můžete vypravit v jakémkoli ročním období, prospívá našemu zdraví, podporuje imunitní systém a má příznivý vliv i na krásu. Možná ale nevíte, jestli je lepší vydat se do sauny ráno, nebo až večer.

Saunování ráno nebo večer?

Jakmile vyřešíte otázku, jestli do sauny chodit nebo ne, vyrojí se vám v hlavě hned další otázka: je lepší chodit do sauny hned po ránu, nebo si saunování nechat až na večer? Asi neexistuje nějaké obecné doporučení, jestli je lepší saunovat se ráno, nebo si pobyt v sauně užít až večer. Záleží proto jen na vás, jakou denní dobu si pro návštěvu sauny vyberete.

Saunaproject

Proč se saunovat večer?

Pravidelní návštěvníci sauny by vám poradili, abyste si tuhle relaxaci nechali až na večer. Důvod je prostý: návštěva sauny má být příjemným zážitkem, při kterém se máte absolutně uvolnit. Je potřeba vyhradit si na návštěvu saunu dostatek času, aby vás nestresovaly myšlenky, že něco nestíháte nebo už za chvíli musíte někde být.

Vzhledem k tomu, že je při návštěvě sauny optimální zopakovat cyklus saunování – ochlazení – odpočinek alespoň třikrát za sebou, měli byste si pro tento účel vyhradit alespoň dvě hodiny. Sami zvažte, jestli se vám bude chtít ráno vstávat o dvě hodiny dříve a vyhradit si na saunování čas ještě před odchodem do práce.

Co dalšího nahrává do karet saunování ve večerních hodinách?

Pobyt v sauně je obecně vnímán jako velmi příjemný. Lidé jej popisují tak, že se zde dokonale uvolní, starosti nechají za dveřmi a celkově zrelaxují nejen tělo, ale také mysl. I to je důvod, proč byste si měli nechat saunování až na večer.

Při pobytu v sauně se krásně usíná. To může být fajn, když si po sauně dáte doma večeři a potom ulehnete ke spánku. Jen si představte, jak ráno hned po probuzení pelášíte do sauny, kde se vám opět začne chtít spát a následně potom budete muset vyrazit do práce – na váš výkon to může mít neblahý vliv.

Rozhodnutí je vždy na vás

Samozřejmě ve finále vždy záleží jen na vás, kdy se rozhodnete do sauny vyrazit. Někomu nedělá problém strávit čas v sauně před prací, jiný si na saunu rád udělá čas odpoledne a další do ní vyrazí až k večeru. Vyberte pro sebe takový čas, který bude ve všech ohledech maximálně vyhovovat právě vám.

Banner